Vad titeln säger. Jag har en idé till ett projekt och tar gärna namn på folk som man kan bolla med.

 

Projektet handlar om att skapa ett läromedel i formen av en open-source community kring några enklare väl dokumenterade spelmotorer där lärare och elever är med att skapa spel med motorerna samt moduler till motorerna.

 

Intresserad?

Visningar: 46

Inlägg i den här diskussionen

Jag är intresserad av att följa projektet. Tyvärr kan jag inte bidra med mycket nu eftersom jag håller på att lära mig Flash/AS3.

Jag är gärna med. Har dock inte så mycket erfarenhet av just AS3, MEN vill gärna arbeta tillsammans med andra lärare för att skapa den typ av undervsiningsistuation som du beskriver.  Om inte jag är lämplig för din idé så kan vi lyfta in din förfrågan till ett nätverk bestående av 60-tal lärare i programmering. Skicka ett mail till programming@mnd.su.se, så tar jag hand om resten.

 

Mvh

Lennart Rolandsson

Kul med svar! Tack! Gärna fler :)

 

Även om man bara kommenterar, kritiserar, undrar, ifrågasätter osv så är det bra. Platsen för projektet är inte spikat än. En egen GA-sajt, wiki, vår skolas egna Ning, blogg osv... inte spikat som sagt utan är under utredning.

 

Och jag har mejlat Lennart.

En blog har lagts upp för första spelmotorn: the Spawn Engine. Inte mkt info uppe än men mer kommer.

 

http://thespawnengine.wordpress.com

 

Elever kommer även blogga om sina moduler och projekt under våren är tanken. De har fått v0.1 av motorn och förfinat så snart har vi v0.2 redo att lägga upp i bloggen.

Jag släppte en liten kommentar i bloggen ... hoppas det var ok. Vem är

martenatwork?

Sedan undrar jag hur ni administrerar wordpress-saiten. Är det du eller är det eleverna som är admin? Har eleverna varsina konton?

 

Skall bli spännande att se vad de kommer att blogga om.

Önskar dig all lycka, Niklas!

martenatwork är jag. kommentarer är uppskattat.

 

Än är det bara jag som har konto till Spawn Engine-bloggen men i takt med att eleverna skriver moduler till spelmotorn så kommer de få konton för att kunna blogga om sina tillägg.

 

Just nu arbetar vi med att gå igenom koden i spelmotorn för att bekanta oss med den. Detta kommer fortsätta nästa veckan så att veckan därpå kommer de få arbeta med motorn och bygga moduler samt egna spel.

Det kanske hjälper elever att blogga om jag tittar in då och då, för att skriva en kommentar. Har du något värde av det?

 

Det brukar ju vara så att man skriver inte så mycket under själva processen. Speciellt inte om man inte upplever att detfinns någon som läser det man skriver. Det blir mest textsnuttar när man har någonting färdigt.

Titta gärna in och kommentera. Det är bra om fler tittar på och frågor för att väcka eftertanke och hålla diskussionerna vid liv.

Äntligen är version 0.1 upplagd för nerladdning.

 

http://thespawnengine.wordpress.com/2011/02/03/release-of-spawn-eng...

En sida för eleven börjar ta form med länkar till olika inlägg så man hittar saker i rätt ordning. Sidan berättar lite om mina baktankar om hur projektet används i undervisningen.

http://thespawnengine.wordpress.com/for-students/

Uppföljning av kommentaren på bloggen. Har du tänkt vidare på att göra så man kan checka ut koden via SVN?

RSS

Change language?

Välkommen!

Dela! är en mötesplats för alla som bryr sig om utbildning och lärande.

I denna stund är vi 3154 medlemmar i Dela! Medlemmarna skapar en stor mångfald. Här finns förskolelärare, grundskolelärare, gymnasielärare, lärarstuderande, IT-pedagoger, bibliotekarier, museipedagoger, universitetslärare, skolledare, forskare, politiker, m.fl.

Alla frågor, idéer och erfarenheter ni vill Dela! är välkomna!

*****************

Det finns också en Dela-grupp på Facebook:

https://www.facebook.com/groups/delavidare/

Märken

Laddar…

© 2014   Created by Niklas Karlsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor