Dela!

en mötesplats för alla som bryr sig om utbildning och lärande.

Lasse Bourelius
  • Manlig
  • Ronneby
  • Sverige
Dela på Facebook
Dela

Lasse Boureliuss vänner

  • Anna Söderberg
  • Peter Blaschke
  • Christina Hansson
  • Alastair Creelman
  • Niklas Karlsson

Lasse Boureliuss grupper

 

Lasse Boureliuss sida

Senaste aktivitet

Lasse Bourelius svaradeCamilla Alexandersson\s diskussion 'OER- ur ett internationellt perspektiv?' i gruppen Öppna lärresurser
"Jag menar att upphovsrättslagen gäller i det land där verket skapats. Annars skulle det ju kunna vara så att man hade en skyddad bild och i ett land som hade lagstiftat om fri användning kunde använda den. Så…"
Mar 13, 2013
Alma Taawo skickade en kommentar till Lasse Bourelius
"Grattis! Ser att du fyller år idag! :)"
Nov 26, 2011
Lasse Bourelius lade till en diskussion i gruppen Öppna lärresurser
Miniatyr

Lärobjekt är inget nytt. 1937 års version är suveränt.

I en artikel i Learningnet.se Läs artikeln här! skriver jag om att vi inte ska tro att den digitala revolutionen inneburit helt nya pedagogiska grepp eller innovation. Det är kanske bara sättet att distribuera och tillgängligöra som förbättrats oerhört mycket.I artikeln länkas till ett lärobjekt från 1937 om hur en differentialväxel fungerar.Objektet är…Se mer
Jan 19, 2011
Alastair Creelman svaradeLasse Bourelius\s diskussion 'Opinion mot Bonus Presskopia!'
"Helt rätt Lasse. Reaktionen mot orymliga regler är att folk helt enkelt struntar i dem och det leder till missbruk och oreda. En uppdatering som anammar t ex begrepp som Creative Commons skulle skapa riktlinjer som ger större frihet…"
Jan 16, 2011
Lasse Bourelius kommenterade Alastair Creelman\s grupp 'Öppna lärresurser'
"Konferensinbjudan om Bibliotekets digitala framtid - finns den? Den nya tekniken innebär nya utmaningar och möjligheter. Välkomna till ett e-boksseminarium Torsdagen 30 september i Ronneby på nyöppnade Kunskapskällan…"
Sep 13, 2010
Lasse Bourelius och Anna Söderberg är nu vänner
Maj 28, 2010
Lasse Bourelius kommenterade Alastair Creelman\s grupp 'Öppna lärresurser'
"Rosling övertygade Världsbanken - Statistik om världens utveckling blir fri. Artikel i www.learningnet.se om öppna data som kan användas i undervisningen. Kort utdrag ur artikeln. Den svenske medicinprofessorn Hans…"
Maj 18, 2010
Blogginlägg av Lasse Bourelius

På tal om..... podcasts om e-learning.

Nu finns flera bra podcasts om e-learning- Läs artikeln i www.learningnet.se ; eller direktlänk här Själva podcasts finns på bloggen www.patalom.se Många av poddsändningarna utgår från Horizon report och tar upp viktiga frågeställningar som…Se mer
Apr 22, 2010
Kim kommenterade Lasse Bourelius\s film
Apr 14, 2010
Lasse Bourelius svaradeLasse Bourelius\s diskussion 'Är iTunesU en plats för öppna lärresurser eller.... Skulle ni våga använda illustrationen i artikelns exempel?' i gruppen Öppna lärresurser
"Jag tror Mats Brenner får med flera av de problem som finns med OER. Han tar upp tillgängligheten dvs svårigheten att hitta via vanliga sökmotorer och också veta hur man ska söka. Ett annat problem som han…"
Apr 4, 2010
Mats Brenner svaradeLasse Bourelius\s diskussion 'Är iTunesU en plats för öppna lärresurser eller.... Skulle ni våga använda illustrationen i artikelns exempel?' i gruppen Öppna lärresurser
"Vi på Högskolan i Gävle har haft många av våra videokonf-föreläsningar öppna. Men de är framförallt för de studenten som missat undervisningstillfället. De finns på VICOM…"
Mar 29, 2010
Alastair Creelman svaradeLasse Bourelius\s diskussion 'Är iTunesU en plats för öppna lärresurser eller.... Skulle ni våga använda illustrationen i artikelns exempel?' i gruppen Öppna lärresurser
"OER, iTunes mm kräver strategiska beslut från ledningen för att lyckas eftersom hela verksamheten påverkas. Det fungerar inte om bara ett fåtal lärare ser fördelarna. Det handlar om att hela lärosätet…"
Mar 28, 2010
Lasse Bourelius kommenterade Alastair Creelman\s grupp 'Öppna lärresurser'
"Det finns en bra video om podcasts i undervisningen på www.learningnet.se Det är en intervju med Marita Ljungqvist som fått Lunds universitets pedagogiska pris. Läs mer och se och hör den här!"
Mar 24, 2010
Film uppladdad av Lasse Bourelius
Mar 24, 2010
Margareta Hellström svaradeLasse Bourelius\s diskussion 'Är iTunesU en plats för öppna lärresurser eller.... Skulle ni våga använda illustrationen i artikelns exempel?' i gruppen Öppna lärresurser
"Jättespännande att höra lite om hur ni jobbar för att engagera och entusiasmera lärarna på er högskola, Jag förstår hur mycket tid och kraft det har tagit för er att komma så här…"
Mar 23, 2010
Lasse Bourelius kommenterade Alastair Creelman\s grupp 'Öppna lärresurser'
"OER-konferensen i Kunskapskanalen och UR-play. Konferensen "Framtiden för OER i Sverige" genomfördes på KTH 8-9 februari. I samband med konferensen gjordes inspelningar och intervjuer med ett antal personer för…"
Mar 23, 2010

Profilinformation

Arbetsplats, kort beskrivning av arbetsuppgifter
Blekinge Tekniska Högskola
Learning Lab - en del av biblioteket
Annan hemsida
http://www.learningnet.se
Twitter:
bourelius

Lasse Boureliuss Videor

  • Lägg till videor
  • Se alla

Lasse Boureliuss blogg

På tal om..... podcasts om e-learning.

Postat den 22 April 2010 klockan 12.30 0 kommentarer

Nu finns flera bra podcasts om e-learning- Läs artikeln i www.learningnet.se ; eller direktlänk här

Själva podcasts finns på bloggen www.patalom.se Många av poddsändningarna utgår från Horizon report och…
Fortsätt

Kommentarplank (2 kommentarer)

Du måste vara medlem i Dela! för att lägga till kommentarer!

Gå med i Dela!

Klockan 17.07 den 26 November 2011, Alma Taawo sade ...

Grattis! Ser att du fyller år idag! :)

Klockan 18.26 den 16 Februari 2010, Niklas Karlsson sade ...
Hej Lasse!

Välkommen till Dela!


En av tankarna med Dela! är att vi lättare ska få kontakt med människor som vill utbyta erfarenheter m.m. Vi är övertygade om att dialogerna blir rikare om utbytet sker mellan olika skolor, universitet..., - olika delar av utbildningssytemet.

Det står dig fritt att använda Dela! på det sätt som du har användning för, däremot är just Dina frågor, tips, ideer... - viktiga för att skapa ett aktivt nätverk.

Det finns idag mer än 60 grupper och många intressanta forum, börja med att bekanta dig med nätverket. Du kan om du vill använda sökfunktionen för att hitta rätt.
Saknar du det ämne du vill diskuterar? Då är det fritt fram att skapa en grupp eller starta en dialog i forum. Alla frågeställningar som rör utbildning och lärande, är lika välkomna.
För att komma igång läs information om Dela! och användarregler för Dela!.

En annan viktig del för att skapa ett mer innehållsrikt nätverk är att vi skriver mer om oss själva. Skriv några ord om dig själv i Introduktion av dig och lägg in ett foto på dig själv, det är lättare att kommunicera om andra vet vilka vi är.
 
 
 

Change language?

Välkommen!

Dela! är en mötesplats för alla som bryr sig om utbildning och lärande.

I denna stund är vi 3213 medlemmar i Dela! Medlemmarna skapar en stor mångfald. Här finns förskolelärare, grundskolelärare, gymnasielärare, lärarstuderande, IT-pedagoger, bibliotekarier, museipedagoger, universitetslärare, skolledare, forskare, politiker, m.fl.

Alla frågor, idéer och erfarenheter ni vill Dela! är välkomna!

*****************

Det finns också en Dela-grupp på Facebook:

https://www.facebook.com/groups/delavidare/

Märken

Laddar…

© 2017   Created by Margareta Hellström.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor