Dela!

en mötesplats för alla som bryr sig om utbildning och lärande.

Ulf Lindquist
  • Manlig
  • Lerum
  • Sverige
Dela på Facebook
Dela

Ulf Lindquists vänner

  • Per Rattfelt
  • Birgitta Davidsson
  • susanne isaksson
  • Annika Börjel

Ulf Lindquists diskussioner

Facebook i undervisningen

Startade den här diskussionen. Senaste svar av Thomas Lyck Aug 15, 2012. 10 Svar

Vi på Lerums Gymnasium är i startgroparna för att utveckla vårt användande av Facebook i undervisningen. Just nu letar vi efter:Ett LMS-system, dvs ett Learning Management System, som möjliggör för…Fortsätt

Taggar: Facebook

 

Ulf Lindquists sida

Senaste aktivitet

Thomas Lyck svaradeUlf Lindquist\s diskussion 'Facebook i undervisningen'
"Hej Ulf. Ett mycket enkelt hjälpmedel med tillväxtpotential är www.edmodo.com Du kan lägga upp klassrum, skapa bibliotek, ge dina elever uppgifter, skapa "quiz" samt ge dem betyg. Edomodo kommer att utöka Edmodo…"
Aug 15, 2012
Hanna Fredin svaradeUlf Lindquist\s diskussion 'Facebook i undervisningen'
"Det där med åldersgränsen är visserligen inget problem för eleverna iaf. Hade för någon diskussion med eleverna i åk 3 som glatt avslöjade att de bara hittat på ett årtal som gjorde dom…"
Mar 30, 2011
Mia Lägnert svaradeUlf Lindquist\s diskussion 'Facebook i undervisningen'
"Det verkar som vi missat något Martin. FB har tydligen 13-årsgräns vilket betyder att högstadiet i stort sett klarar det. Det skulle vara några i så 7 som möjligtvis inte fyllt år…"
Mar 12, 2011
Martin Löfgren svaradeUlf Lindquist\s diskussion 'Facebook i undervisningen'
"Hej   Hur förhåller man sig till att Facebook har 18-årsgräns?   /Martin Löfgren (som också använder fb i undervisningen)."
Mar 10, 2011
Alastair Creelman svaradeUlf Lindquist\s diskussion 'Facebook i undervisningen'
"Hej Det finns flera nya sociala plattform som är gratis och kan vara värt att titta på. Jag skrev om en som heter Diipo alldeles nyligen och den verkar mycket lovande- se…"
Feb 25, 2011
Staffan Hessel svaradeUlf Lindquist\s diskussion 'Facebook i undervisningen'
"Gick inte att spara rätt länk till Moodle App ovan, den är http://www.moodlenews.com/2010/news-flash-mpage-the-free-mobile-moodle-app/"
Feb 19, 2011
Staffan Hessel svaradeUlf Lindquist\s diskussion 'Facebook i undervisningen'
"Blev nyfiken på din fråga då jag pysslat med Moodle , se: www.wideminds.eu/moodle   Kanske detta hade varit intressant att kolla: Moodle/Facebook integration   Moodle App        "
Feb 19, 2011
Niklas Mårdby svaradeUlf Lindquist\s diskussion 'Facebook i undervisningen'
"Hur går det med ert projekt? Jag tycker det låter väldigt spännande. Det finns flera open source LMS:er som man säkert kan bygga in i FB som en app för personal och elever. Inget helt enkelt arbete men det låter…"
Feb 19, 2011
Diskussion skapad av Ulf Lindquist

Facebook i undervisningen

Vi på Lerums Gymnasium är i startgroparna för att utveckla vårt användande av Facebook i undervisningen. Just nu letar vi efter:Ett LMS-system, dvs ett Learning Management System, som möjliggör för oss lärare att lägga ut uppgifter till eleverna, och sedan ge respons individuellt på elevernas inlämningar. Det skall vara som en app tänkte vi. Några förslag?Även det andra systemet skall vara i form av en app, men nu är vi på jakt efter ett bokningssystem för salar och andra resurser.  Det skall…Se mer
Jan 18, 2011
Alastair Creelman skickade en kommentar till Ulf Lindquist
"Hej Ulf! Välkommen till Dela! - en mötesplats för alla som bryr sig om utbildning och lärande. En av tankarna med Dela! är att vi lättare ska få kontakt med andra som vill utbyta erfarenheter, ställa…"
Jan 18, 2011
Ulf Lindquist är nu medlem i Dela!
Jan 18, 2011

Profilinformation

Arbetsplats, kort beskrivning av arbetsuppgifter
Lerums Gymnasium, jag undervisar i IT, Juridik och Ekonomi
Annan hemsida
http://www.lerum.se/

Kommentarplank (1 inlägg)

Du måste vara medlem i Dela! för att lägga till kommentarer!

Gå med i Dela!

Klockan 8.16 den 18 Januari 2011, Alastair Creelman sade ...
Hej Ulf!

Välkommen till Dela! - en mötesplats för alla som bryr sig om utbildning och lärande.

En av tankarna med Dela! är att vi lättare ska få kontakt med andra som vill utbyta erfarenheter, ställa frågor, ge tips eller börja samarbeta i allt som rör utbildning och lärande. Vi är övertygade om att dialogerna blir rikare om utbytet sker mellan olika skolor, universitet..., - olika delar av utbildningssytemet.

Det står dig fritt att använda Dela! på det sätt som du har användning för, däremot är just Dina frågor, tips, ideer... - viktiga för att skapa ett aktivt nätverk.

Det finns idag mer än 60 grupper och många intressanta forum, börja med att bekanta dig med nätverket. Du kan om du vill använda sökfunktionen för att hitta rätt.
Saknar du det ämne du vill diskutera? Då är det fritt fram att skapa en grupp eller starta en dialog i forum. Alla frågeställningar som rör utbildning och lärande, är lika välkomna.
För att komma igång läs information om Dela! och användarregler för Dela!.

Vi tror att det är lättare att kommunicera om andra vet vilka vi är, skriv gärna i introduktion av dig och om du vill lägger du in ett foto på dig själv.

För att Dela! ska bli ännu mer livfullt och användbart nätverk får du gärna sprida att nätverket finns. Genom att bjuda in olika yrkeskategorier, kommer vi bibehålla den mångfald som nu finns i Dela!. Denna mångfald kommer förhoppningsvis även i fortsättningen skapa intressanta dialoger.

Du är välkommen att gå med i Diigo gruppen "Nationell bokmärkssamling för utbildning och lärande" (http://shareanduse.ning.com/page/nationell-bokmaerkessamling), som är ett bokmärkesprojekt i samarbete mellan Länkskafferiet och Dela!

Återigen varmt välkommen till Dela!
 
 
 

Change language?

Välkommen!

Dela! är en mötesplats för alla som bryr sig om utbildning och lärande.

I denna stund är vi 3213 medlemmar i Dela! Medlemmarna skapar en stor mångfald. Här finns förskolelärare, grundskolelärare, gymnasielärare, lärarstuderande, IT-pedagoger, bibliotekarier, museipedagoger, universitetslärare, skolledare, forskare, politiker, m.fl.

Alla frågor, idéer och erfarenheter ni vill Dela! är välkomna!

*****************

Det finns också en Dela-grupp på Facebook:

https://www.facebook.com/groups/delavidare/

Märken

Laddar…

© 2017   Created by Margareta Hellström.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor