Dela!

en mötesplats för alla som bryr sig om utbildning och lärande.

Ett sätt att få syn på, och därmed kunna utveckla, lärandet utgår från hur pass genomgripande det är för individen, gruppen eller organisationen. I den teori om loop-lärande som Argyris och Schö…

Ett sätt att få syn på, och därmed kunna utveckla, lärandet utgår från hur pass genomgripande det är för individen, gruppen eller organisationen. I den teori om loop-lärande som Argyris och Schön utvecklade på 1970-talet görs en indelning i tre typer av lärande:

Single loop-lärande uppstår när man korrigerar fel och oregelbundenheter så att man kan fortsätta göra det man gjort tidigare, fast bättre.

Double loop-lärande är inte enbart en korrigeringsprocess, som single-loop-lärande, utan innebär även att man ifrågasätter underliggande antaganden och formulerar frågor som kan leda till att man betraktar sina handlingar ur nya perspektiv så att insikter och rutiner förändras.

Mer om dessa lopar här, eller här.

Visningar: 11

Kommentera

Du måste vara medlem i Dela! för att lägga till kommentarer!

Gå med i Dela!

Change language?

Välkommen!

Dela! är en mötesplats för alla som bryr sig om utbildning och lärande.

I denna stund är vi 3213 medlemmar i Dela! Medlemmarna skapar en stor mångfald. Här finns förskolelärare, grundskolelärare, gymnasielärare, lärarstuderande, IT-pedagoger, bibliotekarier, museipedagoger, universitetslärare, skolledare, forskare, politiker, m.fl.

Alla frågor, idéer och erfarenheter ni vill Dela! är välkomna!

*****************

Det finns också en Dela-grupp på Facebook:

https://www.facebook.com/groups/delavidare/

Märken

Laddar…

© 2017   Created by Margareta Hellström.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor